Skapa din säljande WordPress-hemsida

Steg för steg, från planering till lansering

Webbkurs på 6 veckor* där du med enkla steg-för-steg videoguider skapar en hemsida som tilltalar dina drömkunder och hjälper ditt företag att växa.

Nästa kurstillfälle: Hösten 2022

* Kursen kan läsas i egen takt

Låter detta som dig?

 
Hör mig berätta om kursen
Sneak peek på kursportalen

Din väg till lansering:

Modul 1

Planera din hemsida

Vi börjar med att lägga en stabil grund för att din nya hemsida ska lyckas genom att lära känna din idealkund, sätta mål för din hemsida och göra en webbplatskarta.

Modul 1

Modul 2

Skapa ditt varumärke

Här guidar jag dig steg för steg i hur du identifierar ditt varumärkes personlighet, väljer färgpalett och typsnitt, designar din logotyp och skapar din varumärkesguide.
Modul 2

Modul 3

Ta fram ditt innehåll

Här får du lära dig grunderna i sökmotoroptimering och hur du skriver bra texter till din hemsida. Jag tipsar även om hur du får tag i bilder och hur du förbereder dem för webben.

Modul 3

Modul 4

Installera och konfigurera

Här guidar jag dig i valet av webbhotell samt hur du registrerar domän och installerar WordPress och Elementor.
Modul 4

Modul 5

Bygg din hemsida

Nu börjar det roliga! Jag visar hur du väljer rätt designmall utifrån dina behov och anpassar denna för ditt varumärke och innehåll.
Modul 5

Modul 6

Kopplingar, prestanda och tester

Här gör vi de sista inställningarna, kopplingarna och testarna så att din hemsida är redo för lansering.
Modul 6

Modul 7

Lansera och underhåll

Fram med bubblet! I denna modul hjälper jag dig att lansera din nya hemsida och visar hur du löpande håller den uppdaterad.
Modul 7
 

Allt detta får du:

Bonus! Facebook-grupp för stöttning och support

För att du ska få det stöd och den motivation du behöver så bjuder jag in alla kursdeltagare till min slutna Facebook-grupp. Där är ingen fråga för dum och alla hjälps åt och peppar varandra!

I slutet av kursen kommer du:

 

Verktygen vi kommer att använda:

Wordpress

WordPress är världens mest populära CMS och över 35% av alla hemsidor på internet använder WordPress. Fördelen med WordPress är dess stora flexibilitet både vad gäller funktionalitet och design. WordPress är opensource och går att ladda ner och nyttja helt kostnadsfritt.

Elementor

Elementor är en visuell sidbyggare som används för att designa din WordPress-hemsida med hjälp av drag-and-drop, så att du enkelt kan skapa din hemsida helt utan kodkunskap. Den är en av de populäraste sidbyggarna för WordPress och i mitt tycke den allra bästa.

Canva är ett omåttligt populärt designverktyg som kan användas för allt från varumärkesdesign till grafik för sociala medier och tryckmaterial. I kursen kommer jag att visa dig hur du använder Canva för att designa logotyp, favicon och varumärkesguide.

Andréa

Lär känna din lärare och coach

Mitt namn är Andréa och det är jag som kommer att guida dig från planering till lansering av din säljande WordPress-hemsida.

Jag har arbetat som WordPress-webbdesigner i snart 15 år och delar i kursen med mig av mitt vinnande recept på en säljande WordPress-hemsida, så att du inte ska behöva uppfinna hjulet.

Jag är lika delar logisk som kreativ och älskar att kombinera strategi med design och teknik. Nu ser jag fram emot att få dela med mig av min kunskap till andra passionsdrivna företagare, så att fler kan bygga och lansera en riktigt bra hemsida.

Du hittar mig via visioon.se eller på Instagram via @visioonstudio.

Vanliga frågor

Eftersom du har livstids tillgång till kursen kan du själv styra din studietakt. Om du lägger 3-5 timmar per vecka räknar jag med att kursen tar 6 veckor, men det kan gå både snabbare eller långsammare beroende på dina unika förutsättningar och hemsidan som du vill bygga.

WordPress har rykte om sig att vara tekniskt avancerat, men det beror framförallt på att det finns så många olika sätt att göra saker på. Det system jag presenterar i den här kursen är anpassat för dig som är helt nybörjare på att bygga hemsidor och du behöver inte vara särskilt tekniskt lagd för att komma hela vägen i mål. Jag guidar dig klick för klick genom hela processen, så du behöver aldrig fundera över vilket som är nästa steg. Skulle du stöta på patrull så får du support i den slutna Faceboook-gruppen. Om du väljer ett av de webbhotell jag rekommenderar i kursen så kommer du att kunna installera WordPress med hjälp av en knapptryckning, plus att du den vägen också har bra support för allt det tekniska (domän, server, e-post mm).

När du har köpt kursen får du omedelbart ett mejl som bekräftar ditt köp. I mejlet hittar du även information om hur du går med i den slutna Facebook-gruppen. Strax innan kursstart kommer du att få tillgång till kursportalen där du kommer åt allt kursmaterial.
WordPress är gratis, men Elementor Pro kostar 49 USD/år. Utöver detta behöver du ha en domän (ca 100-150 kr/år) och ett webbhotell (ca 500-2000 kr/år).

Ja, om du genomför ditt köp som privatperson så finns det möjlighet att delbetala via Klarna (förutsatt att Klarna godkänner din ansökan). Du kan ändå dra av utgiften i ditt företag genom att bokföra det som ett utlägg.

Absolut! Har du ett företag kan du dra av momsen. Kursen räknas som en utbildning och är alltså avdragsgill. Om du genomför köpet som företag får du automatiskt ett momsunderlag skickat till din e-post.

Absolut! Det finns ingen begränsning på hur många hemsidor du kan skapa med hjälp av de kunskaper du får i kursen. Däremot behöver du köpa ny domän och eventuellt Elementor-licens för varje ny hemsida.

Kursens första tre moduler är helt plattformsoberoende, så även om du väljer att bygga din hemsida med andra verktyg än WordPress och Elementor så kommer du att ha nytta av de modulerna. Övriga moduler är dock specifika för just WordPress och Elementor, så för att få det mesta möjliga ut av just denna kurs så rekommenderar jag att du använder dig av de verktygen. 

Det är inget krav att närvara vid gruppcoachingen, men det är ett bra tillfälle att ställa frågor och lära sig mer. Coachingtillfällena spelas in och kan ses i efterhand.

I kursen går vi inte specifikt igenom WooCommerce. Däremot lägger kursen en bra grund för kunskap om hur du bör tänka när du ska bygga en säljande hemsida och hur du arbetar med WordPress. Den kan därför vara en bra investering för dig oavsett.

Du har livstids tillgång till kursen och alla framtida uppdateringar. Med det innebär att du har tillgång så länge kursen fortfarande körs, men under minst 12 månader från köptillfället.

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, dock senast dagen innan kursstart. Så snart du har fått tillgång till kursportalen så är det tyvärr inte längre möjligt att ångra köpet eftersom du då har tagit del av materialet (se lagen om distansavtal).

Väntelista

Fyll i dina uppgifter nedan så hör jag av mig så snart kursen åter öppnar för anmälan.


Denna hemsida använder kakor för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet. Här kan du läsa mer om hur kakorna används.