Jag är helt ledig under juli och genomför då inga projekt. Glad sommar! /Andréa
Jag är helt ledig under juli. Glad sommar!
Elementor sidbyggare för Wordpress

Därför är Elementor den bästa sidbyggaren för WordPress

april 13, 2022

Elementor är en visuell sidbyggare för WordPress som gör det möjligt att bygga hemsidor helt utan kodkunskap. Jag har själv använt Elementor i majoriteten av mina kundprojekt under de senaste åren och i denna artikel förklarar jag varför jag rekommenderar Elementor. 

Användarvänligt och intuitivt

Elementor är intuitivt och lätt att lära sig. Du bygger och redigerar enkelt alla sidor med drag-and-drop och kan direkt se hur resultatet kommer att bli utan att behöva lämna sidan.

Stor frihet och flexibilitet

Med Elementor får du full kontroll över hemsidans alla delar, så som sidhuvud, sidfot, popuper och formulär. Det går att bygga allt från enkla hemsidor till mer komplexa och dynamiska sådana. 

Perfekt mobilanpassad hemsida

Med Elementor har du stor frihet när det kommer till att anpassa designen för olika skärmstorlekar och du kan direkt i redigeraren se hur det kommer att se ut på t ex en mobiltelefon. Om du bygger en mer avancerad design och har behov av flera brytpunkter så är det möjligt att lägga till. 

Färdiga mallar underlättar och snabbar upp processen

Om du inte vill bygga din hemsida helt från scratch så erbjuder Elementor ett stort urval av färdiga designmallar som du enkelt importerar och anpassar.  Du kan även importera färdiga mallar för delar av din hemsida, t ex en sidfot eller en popup. Detta gör att det går snabbt att bygga nya och snygga hemsidor, även om du inte har några designkunskaper. 

Bygg riktigt snabba hemsidor

Sidbyggare har tidigare haft rykte om sig att skapa tunga hemsidor, men detta har förändrats under de senaste åren. Elementor kommer med en massa inställningsmöjligheter som gör att man kan bygga riktigt snabba hemsidor!

Behöver jag ha Elementor Pro eller räcker gratisversionen?

För en superenkel hemsida där du inte har något behov av att kunna anpassa innehåll och design av sidhuvud och sidfot kan det mycket väl räcka med gratisversionen av Elementor. Vill du ha större kontroll över hemsidans alla delar, inklusive sidor för bloggposter och eventuella butikssidor, så rekommenderar jag Elementor Pro. Med Pro-versionen får du dessutom många fler användbara widgets (så som formulär och pristabeller), vilket verkligen kan ta din hemsida till nästa nivå.

Här skaffar du Elementor Pro → (klicka på ”Plugin” när du kommer till sidan)

Vill du lära dig att bygga din egen hemsida med WordPress och Elementor?

Spana in min webbkurs Skapa din säljande WordPress-hemsida, där du får ta del av mitt recept på en hemsida som genererar dina drömkunder. 

Skapa din säljande WordPress-hemsida

Drömmer du om att lansera en hemsida som inte bara är snygg utan också genererar kunder? 

Vill du skapa den själv, men vet inte var du börjar?

Vill du spara tid och slippa Googla efter svaren på dina frågor?

Relaterade artiklar

Sedlar liggandes på en laptop

Vad kostar en hemsida? (2022)

Har du aldrig tidigare investerat i en hemsida, eller om det var länge sedan senast, så ställer du dig säkert frågan ”Vad kostar egentligen en